Ravitsemusalan parhaat käytännöt ja hiljainen tieto jaettavaksi

Pohjois-Pohjanmaalla on paljon ravitsemisalan yrityksiä, joissa on juuri tehty tai meneillään sukupolvenvaihdos. Olemassa olevan tiedon säilymiseen ja siirtymiseen kaivattiin yrityksissä selkeitä toimintamalleja, jotta liiketoiminta jatkuisi kannattavana. Syksyllä 2019 TTS Työtehoseura vastasi yrittäjien huutoon ja haki hankerahoitusta ajatuksella, että mestari-kisälli-mallista saattaisi löytyä ratkaisu pulmaan. Rahoitus saatiin, vaan kuinkas yllättäin kävikään? Tuli Korona ja erityisesti ravitsemisalalla oli nyt vielä entistäkin tärkeämpää tarkastella alan yritysten varautumista ja selviytymistä kriisitilanteessa. KAUHAn projektityöntekijä Tarja Marjomaa kirjoitti hankkeesta artikkelin keväällä ilmestyneeseen TTS Työtehoseuran jäsenille ja sidosryhmille suunnattuun TEHO-lehteen. 

Tutustu artikkeliin sivuilla 30-31 klikkaamalla linkistä Ammattikeittiöiden parhaat käytännöt ja hiljainen tieto tuottamaan

Hankkeesta: TTS Työtehoseurassa toteutetaan ajanjaksolla 1.1.2020 – 31.12.2022 KAUHA – Ammattikeittiöiden parhaat käytännöt ja hiljainen tieto tuottamaan -hanke. Hankkeessa tarkastellaan Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevien ravitsemisalan yritysten nykykäytänteitä ja kehitetään ns. "mestari-kisälli-malli", joka toimii kehittämisvälineenä yrityksen rekrytointi- ja sitouttamisprosesseissa, hiljaisen tiedon näkyväksi tekemisessä ja sen siirtämisessä työyhteisön hyödyksi ja yrityksen voimavaraksi. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY. 

kuvituskuva