Digimuutoksen johtaminen - Yritykset digikuntoon

Digimuutoksen johtaminen -hanke auttaa yrityksiä parantamaan digitalisaation keinoin työn tuottavuutta ja työhyvinvointia. Yritysten tarpeisiin vastataan koulutuksen, neuvonnan sekä erilaisten asiantuntijapalveluiden keinoin. Kohderyhmää ovat pk- ja mikroyritykset Nivala-Haapajärven ja Haapaveden-Siikalatvan seutukunnissa.

Digitalisaatio koskee nykypäivänä kaikkia yrityksiä, oli toimiala mikä tahansa. Sen tarjoamia mahdollisuuksia voitaisiin kuitenkin hyödyntää paljon nykyistä enemmän, ja siksi yrityksissä tarvitaan lisää tietoa ja koulutusta.

 - Hankkeella on lähdetty vastaamaan yrityksiltä tulleeseen kysyntään. Poikkeustilanne on korostanut digitaalisuuden merkitystä entisestään, ja tarvetta osaamiselle riittää jatkossakin, projektityöntekijä Timo Kähkönen toteaa.

- Yrityksiltä on tullut koulutuksista todella hyvää ja rohkaisevaa palautetta, ja ne on nähty erittäin hyödyllisinä, toteaa projektipäällikkö Markku Mehtälä Nihakista.

Johanna Kutuniva ja projektipäällikkö Markku Mehtälä
 

Onko yrityksesi digikunnossa? 

Yritykset voivat paneutua esimerkiksi sähköisen kaupankäynnin ja verkkopalvelujen kehittämiseen tai sosiaalisen median hyödyntämiseen liiketoiminnassa. Tarjolla on myös tuotannon- ja toiminnanohjausjärjestelmiin ja robotiikkaan liittyvää koulutusta sekä yrityskohtaisia laatu- ja lean-koulutuksia.

Hankkeen keinovalikoimaan kuuluvat myös työnohjaus, tyky-päivien järjestäminen sekä hallitus- ja johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen. Toimenpiteet räätälöidään kunkin yrityksen tai yritysryhmän tarpeiden pohjalta. Yritykset myös hyötyvät hankkeesta eri tavoin, sillä lähtötilanne vaihtelee niissä suuresti.

- Tarve tähän hankkeeseen on tullut suoraan yrityksiltä. Digitalisaatio on kehittynyt vauhdilla viimeiset vuosikymmenet, ja yrityksissä on paljon kehitettävää, Mehtälä kertoo.

- Yritykset voivat paitsi hyödyntää muiden palveluja, myös kehittää uutta liiketoimintaa. Verkkojen kehittyminen monipuolistaa mahdollisuuksia entisestään. Hankkeen kautta yritykset pääsevät myös verkostoitumaan keskenään, Mehtälä toteaa.

Digimuutoksen johtaminen -hanke kestää vuoden 2021 kesään asti. Hanketta hallinnoi Nivala-Haapajärven seutu NIHAK, ja Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä on osatoteuttajana.

Yhteystiedot:
Nivala-Haapajärven seutu NIHAK, projektipäällikkö Markku Mehtälä, puh. 050 339 7723, markku.mehtala@nihak.fi
www.nihak.fi/fi/digimuutoksen-johtaminen

Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä, projektityöntekijä Timo Kähkönen, puh. 044 7692 501, timo.kahkonen@siikalatva.fi
https://haapavesi-siikalatva.fi/hankkeet-arkisto/digimuutoksen-johtaminen/