Työelämän kehittämishankkeet luovat yrityksissä tulosta!



Osallistuminen työelämän kehittämishankkeeseen kannatti. Tilitalo Aaltosen yritysstrategia ja kasvutavoitteet täsmentyivät valtakunnallisen työelämän kehittämiseen liittyvän ja ESR-rahoitteisen OsaavaPK-hankkeen avulla. Hanke toi Tilitalolle myös avaimia laadukkaampaan henkilöstöjohtamiseen. Tilitalo sai hankkeen avulla erityisesti systemaattisuutta yritystoiminnan ja henkilöstön johtamiseen. Organisaatiossa alkoi syntyä myönteisiä muutoksia ja ne näkyivät myös hankkeen aikana tehdyissä OsaavaPK-kyselyn tuloksissa. Lisäksi positiivisina muutoksina on näkynyt työyhteisön avoimuuden ja luottamuksen lisääntyminen sekä työntekijöiden innostuksen kasvaminen kehittämistoimiin osallistumiseen.

Tilitalossa koettiin merkittäväksi hankkeesta saatu ulkopuolinen näkemys ja ohjaus toimintaan. Kehittämistyö sai tätä kautta selkeän rakenteen ja aikataulutetut tavoitteet. Yrityksessä otettiin myös käyttöön uusia konkreettisia työkaluja, joiden avulla koko henkilöstö on päässyt mukaan ideoimaan yritykselle tärkeitä kehittämiskohteita.

Hanke aktivoi yrityksen johtoa ottamaan selvästi enemmän aikaa yrityksen kehittämiselle. Aktiivisemman kehittämistoiminnan avulla tuloksia alkoi näkyä heti ja yrityksen uusi strategia sai näin alkunsa. Strategiatyön lisäksi yrityksessä laajennetaan verkostoja sekä panostetaan myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. Kasvutavoitteista on tullut samalla mitattavia ja kehittämistyö on jatkuvaa.

OsaavaPK-hankkeessa valmennettiin pk-yritysten johtoa erityisesti uudistumiskyvykkyyden asioissa. Hanketta koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina olivat LUT-yliopisto sekä Työterveyslaitos.

 

Raumalainen Tukimet Oy osallistui valtakunnalliseen, ESR-rahoitteiseen Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia -hankkeeseen. Hankkeessa ovat mukana Teknologiateollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ry. Teknologiateollisuus toimii hankkeen päävastuullisena toteuttajana.

Työkaari kantaa -hankkeessa parannetaan työhyvinvointia, pidennetään työuria ja edistetään tuottavuutta teknologiateollisuuden yrityksissä. Yrityksille tehtiin hankkeen alussa työhyvinvointi- ja tuottavuusanalyysit, jotka toimivat kehittämissuunnitelmien pohjana. Yritykset ovat saaneet hankkeessa myös muun muassa valmennusta, verkko-opetusta, vertaissparrausta ja ne ovat osallistuneet teematyöpajoihin.

Tukimetissä yrityksen ilmapiiriä ja työkulttuuria haluttiin kehittää avoimemmaksi ja osallistavammaksi. Hankkeen avulla yrityksen oma henkilökunta pääsikin vaihtamaan ajatuksia toimintatavoista toisten yritysten edustajien kanssa. Yrityksessä tätä pidettiin erityisen arvokkaana. Hanke aktivoi lisäksi siirtymään tiimityöhön ja ottamaan uuden kehittämistyökalun käyttöön.

Yrityksessä käyttöönotetut kaksi tuotantotiimiä lisäsivät avoimuutta, sitoutumista ja yhteistyötä sekä paransivat koko henkilöstön osallistumista kehittämiseen. Samalla työhyvinvointi lisääntyi, kun työntekijöillä on tunne siitä, että heidän toiminnallaan on selvää vaikutusta.

Tuottava ja tuloksellinen työelämä -koordinaatiohanke viestii työelämän kehittämishankkeisssa syntyneistä onnistumisista, hyvistä käytännöistä, työkaluista ja yritystarinoista. OsaavaPK- ja Työkaari kantaa - tuottavaa työhyvinvointia -hankkeiden onnistumiset ja yritystarinat ovat tästä esimerkkejä. ESR-rahoitteista ja valtakunnallista hanketta hallinnoi Hämeen ELY-keskus.

Helsingin Sanomat julkaisi Yritysvastuu-teemaliitteen 11.3.2020. Julkaisussa ovat esillä OsaavaPK-hanke ja hankkeessa mukana ollut jyväskyläläinen yritys Tilitalo Aaltonen. Työkaari kantaa - tuottavaa työhyvinvointia -hankkeeseen osallistui julkaisussa mukana oleva Tukimet Oy.

Artikkeli on luettavissa sähköisesti 17.3.2020 saakka osoitteesta https://newspool.fi/uudistumiskykya-henkilostojohtamisella/