Askeleita yritysyhteistyöhön ja työhyvinvoinnin kehittämiseen

Oletko kiinnostunut yrityksen ja organisaation kehittämisestä? Innostu työssä! -työhyvinvointihanke osallistui 15 kantahämäläisen eri toimialoilla olevan yrityksen kehittämiseen ja sai aikaan hyviä tuloksia. Kantahämäläiset yritykset kehittivät hankkeen avulla toimintaansa pienillä askelilla kohti innostavaa organisaatiota.

Hankkeessa oli mukana elintarvikealan, logistiikan, sosiaali- ja terveysalan, palvelusektorin, teollisuuden, IT-alan sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan yrityksiä. Yritysten johdon ja henkilökunnan työhyvinvoinnin kehittämisessä olivat tukena Hämeen ammattikorkeakoulun asiantuntijat.

Innostu työssä! -hankkeessa tuli esille hyvin monenlaisia kehittämistarpeita. Niihin pureuduttiin yrityksissä monin eri tavoin. Hankkeessa keskityttiin erityisesti yritysten 1) vuorovaikutuksellisuuden ja keskinäisen luottamuksen kehittämiseen, 2) organisaation ja henkilöiden kehittymiseen, uuden oppimiseen sekä 3) pullonkaulatilanteiden poistamiseen.

Hankkeessa mukana olleiden yritysten polku oli erilainen, sillä yritysten henkilökunta ja johto saivat itse määrittää oman tarpeensa ja innostuksensa. Jokaisen yrityksen kanssa toteutettu alkukartoituspalaveri sai yritysten toimijat miettimään yrityksen työhyvinvoinnin tilannetta. Liikkeelle lähdettiin positiivisista asioista, joita kannattaakin tuoda yrityksissä esiin paljon enemmän esimerkiksi antamalla työntekijöille myönteistä palautetta. Lisäksi selvitettiin halukkuus kehittää toimintaa yrityksessä varsinaisten kehittämistä vaativien asioiden ohella.

Kehittämistyö vaatii aina sitoutumista ja riittävästi aikaa. Esimerkiksi työhyvinvointiin liittyvät asiat edellyttävät yrityksiltä jatkuvaa päivitystä, mutta hyvänä apuna on ollut tässäkin hankkeessa yritysten vahva innostus asiaan. Toisaalta panostaminen työyhteisön kehittämiseen tuo runsaasti hyötyjä ja motivoitunut sekä hyvinvoiva työntekijä on yritykselle tuottavampi.

Innostu työssä! -hankkeessa on toteutettu myös mainioita videoita, joihin kannattaa tutustua! Kolme hankkeen lopussa tehtyä yritysvideota kertovat hankkeen hyödyistä yritysten näkökulmasta.  Yritysvideoilla esiintyvät toimijat edustavat Biotus Oy:tä, LeikkiSet Oy:tä ja Arctic Milk Oy:tä. Yritysten kiitokset nousevat erityisesti siitä, että ulkopuolinen asiantuntija auttoi näkemään yritystoimintaa toisella tavalla ja toi kehittämiskohteita esille. Lisäksi etukäteen sovitut valmennuspäivät antoivat ryhtiä kehittämiselle kiireisessä arjen toiminnassa. Ulkopuolinen toimija sai hankkeessa mukana olleet yritykset järjestämään aikaa koko yrityksen henkilöstön yhteisille keskusteluille ja kehittämistoimille. Hankkeessa mukana olleiden yritysten kanssa sovittiin selkeät konkreettiset askelmerkit ja vastuut kehittämistoimille myös jatkoon. Kehittämistä pyritään edistämään pienin askelin, jolloin lopputulos on pysyvämpi.

Hankkeen vetäjänä ja blogitekstin kirjoittajana toimi Kirsi Sippola, kehittämispäälikkö, HAMK Smart:sta. Artikkeli luettavissa HAMK:n sivuilta https://blog.hamk.fi/hamk-smart/yritysyhteistyota-ja-tyohyvinvoinnin-kehittamista-askel-kerrallaan/