Samposakki meni verkkoon

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, miten paljon omasta työstäsi menee aikaa odotteluun ja sähläämiseen. Sählääminen voi johtua monesta asiasta, mutta siitä saattaa seurata turhaa tekemistä, epätietoisuutta, hämmennystä ja pahimmillaan hukkaa, joka maksaa rahaa. Eikö olisi mahtavaa, jos työvaiheet soljuisivat ja tyhjät aukot saataisiin täytettyä tuottavalla työllä? Keuken Sampo-palvelu tuo käyttöönne työkalut, joilla asiat voidaan tehdä tuottavasti ja tehokkaasti. Samalla työn motivaatio ja hyvinvointi kasvaa, mikä näkyy suoraan tuloksessa.

Monipuolisia työkaluja

Keuke järjestää yrityskohtaisia, kohdeyritykselle maksuttomia Sampo-kehittämispäiviä. Sampo-pakista löytyy paketit prosessien kehittämiseen, tuotannon ja tuottavuuden tehostamiseen sekä muutoksen käynnistämiseen. Kehittämispäivät voidaan järjestää kokoontumisrajoitusten rajoissa perinteisinä työpajoina, tai etenkin nyt korona-aikana verkkotyökaluja hyödyntäen. Kevään aikana on koeponnistettu myös Älä sählää etänä - sujuvan työn etäaamukahvit.

Sammon avulla herätetään kiinnostus tuottavuuteen vaikuttavin asioihin ja uusien menetelmien käyttöön, käytäntöjä sujuvoittamaan työntekoa, muuttamaan työilmapiiriä avoimempaan suuntaan sekä nopeuttamaan ongelmanratkaisua. Sampo on yritysten tuottavuuteen ja henkilöstön työhyvinvointiin keskittyvä palvelu, jonka tavoitteena on parantaa tuottavuutta ja työhyvinvointia yli kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä.

kuvituskuva


Kehittämispäivät osallistavat

Sampo-prosessipäivän tavoitteena on antaa yritykselle konkreettisia työkaluja prosessien kehittämiseen ja saada aktivoitua yrityksen koko henkilöstö osaksi kehitystyötä. Sujuvan työn päivän tavoitteena on antaa yritykselle konkreettisia työkaluja tuottavuuden tehostamiseen ja työhyvinvoinnin parantamiseen henkilökuntaa osallistamalla. Lisäksi on mahdollista räätälöidä yrityskohtainen henkilöstön kehittämispäivä.

Henkilöstön kehittämispäivän tavoitteena on antaa yritykselle konkreettisia työkaluja erikseen määriteltyjen asioiden työstämiseen. Kaikki Sampo-kehittämispäivät sisältävät interaktiivista ja osallistavaa työskentelyä siten, että kouluttajan luentomuotoisen valmennuksen lisäksi kehittämispäivässä on osallistujien omaa työskentelyä pari- / ryhmäkeskustelujen, pohdintojen, tehtävien, harjoitusten tms. muodossa.

Räätälöitävissä eri toimialoille

Samposakissa on monenlaisia yrityksiä eri aloilta. Yksi on tehostanut logistiikka- ja toinen myyntiprosessia, kolmas lisäsi tuottavuutta yhdessä henkilöstön kanssa. Sampo-kehittämispäivät toimivat jatkokehittämiseen aktivoivana tapahtumana, jotta kehittämistyö ei yrityksessä jäisi yhteen päivään, vaan jatkuisi Keuken yrityskehittäjien ja yrityksen omien toimijoiden yhteistyönä edelleen. Samposakki ei sählää ja kehittämisestä tulee tapa toimia.

Sampo räätälöidään juuri teidän yrityksenne tarpeisiin. Pakistamme löytyy klinikoita prosessien kehittämiseen, tuotannon ja tuottavuuden tehostamiseen sekä muutoksen käynnistämiseen. Voimme toteuttaa yrityksessänne SAMPO-kartoituksen ja laatia yhdessä kehittämissuunnitelman, toteuttaa yhdessä kumppaniemme kanssa hukanpoistotalkoot, tai toteuttaa pienimuotoisen työntutkimuksen. Jokainen sähläys on poiston arvoinen.

Tervetuloa #samposakki’in!
Petri Ovaska





Petri Ovaska Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke
petri.ovaska@keuke.fi
www.keuke.fi/sampo