Pohdintoja lomalta palattaessa

Kuvituskuva

Lomalta palatessani pohdin, miten hyvää tauko erilaisen kevään jälkeen tekikään. Kuten ei moni muukaan, en minäkään tuntenut kaipuuta etelän aurinkoon, saati suurkaupungin vilinään. Olin vain kiitollinen, että pääsin loman viettoon ja hetkeksi pois kotoa.

Mökillä takkaa sytyttäessä ja metsässä liikkuessa mieli lepäsi. Miten palkitsevaa oli nähdä marjaämpärin täyttyvän ja huussin seinän kiiltävän uudesti maalattuna. Aikaa oli myös nähdä ystäviä ja läheisiä, joita ei ollut tavannut pitkään aikaan. Totesimme yhdessä, miten mukavaa oli jutella kiireettä kasvokkain. Aamu-uinnilla oli seurana joutsenpari poikasineen ja iltaisin lämpenevä mökkisauna tuntui luksukselta pitkän kevään jälkeen.

Pidin sometaukoa. Myönnän ajastaneeni sometilejäni, jottei hyvien asioiden viestiminen unohtuisi lomallakaan! Tarvitsin kuitenkin tauon kootakseni ajatuksiani ja hahmottaakseni kokonaisuuksia. Töihin palatessa mieleeni tuli, että tällä uudella rauhallisemmalla asenteella olisi hyvä aloittaa ja nauttia tekemisestään. Olla läsnä siinä mitä tekee, eikä poukkoilla tekemisestä toiseen. Tunnustaudun siis multitaskaajaksi, joka opettelee läsnäoloa. Tässäpä siis haaste. Työni on palkitsevaa ja se tempaisee mukaansa, koska koen tekeväni merkityksellistä työtä, sillä saanhan päivittäin kehua muita heidän tekemästään hienosta työstä.

Kiire ei ole alkanut ja deadlinet eivät ole vielä liian lähellä. Useimpien meidän mielissä liikkuu miten syksyllä käy, pääsemmekö työtiloihin ja tuttujen työkavereiden kanssa pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia. Päätin ottaa ajatukseni Maaret Kallion Hesariin 29.7.2020 kirjoittaman kolumnin loppukaneetista ”Entä jos kaikki meneekin paremmin, kuin osaamme odottaa?”

Syksystä on tulossa työntäyteinen ja koordinaatiohankkeessa haluamme nostaa esiin niitä hienoja tuloksia, joita hankkeet ympäri Suomen tekevät. Luvassa on monipuolista viestintää muun muassa sosiaalisessa mediassa. Nostamme blogissa jatkossakin esiin hankkeiden omia tekstejä, sillä omin sanoin kerrotut onnistumiset ovat kaikkien mielekkäintä luettavaa.

Kirjoittaja projektikoordinaattori Sonja Pihlaja