Kunto nousuun pienin teoin


Miltä kuulostaa istua vähemmän? Liikuntaan voi päästä kiinni hyvin arkisillakin tavoilla ja myös terveysvaikutukset kasvavat helposti. Liikunnasta kannattaa tehdä itselle helppoa ja hauskaa!  
Kuvituskuva


Liikunta on arjen energian tuoja ja sillä on lukuisia terveysvaikutuksia. Liikkuminen on myös ikääntyville työntekijöille tärkeä keino lisätä omaa jaksamista työssä ja arjessa. Liikkuminen kotiloissa nousee entistä isompaan rooliin nyt, kun tehdään paljon etätöitä, ja kodin ulkopuolella ei ole monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa.

Käy helposti niin, että työ, perhe-elämä ja harrastukset vievät kaiken ajan, eikä intoa ja jaksamista liikuntaan ole. Aina kannattaa kuitenkin vältellä paikallaan olemista. On tärkeää muistaa, että aloittaa maltillisesti ja etenee sen mukaan, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Pienet muutokset auttavat vähitellen tekemään isompia pitkän tähtäimen suunnitelmia liikuntatottumuksiin.

Lue Patu-hankkeen blogista vinkkejä, miten lähteä ylittämään liikuntaa estäviä tekijöitä. Vinkit sopivat arkeen, työpaikalle ja etätyöhön. Jutun on kirjoittanut Eeva Pentikäinen. Linkki blogitekstiin https://patu.turkuamk.fi/yleinen/kunnon-kohottaminen-alkaa-pienista-teoista/

Hyvä, parempi, tuottava! -hankkeessa tarkastellaan ikääntyvien työhyvinvointia muun muassa Firstbeat-mittausten avulla. Liikunnan merkitys hyvinvoinnille on yksi niistä tekijöistä, joka voi tulla esiin mittauksessa. Hankkeessa pohditaan lisäksi, miten ikääntyvien työhyvinvointia voidaan tukea.

Hyvä, parempi, tuottava! -projekti on tarkoitettu varsinaissuomalaisille mikro- ja pk-yrityksille, joissa on ikääntyviä työntekijöitä. Projektin toimenpiteet kohdistuvat yrityksen yli 55-vuotiaisiin työntekijöihin. Hanke kestää vuoden 2020 loppuun saakka, ja uusia yrityksiä otetaan mukaan sen loppuun asti. Hankkeen toteuttavat Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopiston Brahea-keskus ja Åbo Akademi.