Kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat

Korona lyö keppejä rattaisiin sekä yksilöiden että yritysten osalta näinä aikoina. Työttömien määrä kasvaa ja toisaalta työvoimaa ei ole riittävästi niihin tehtäviin, joihin työvoimaa kaivattaisiin. Näinä aikoina korostuvat ne keinot, joilla saisimme tarjolla olevan osaamisen ja kysynnän kohtaamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

 Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa tähän on löydetty ratkaisu kehittämällä ketteriä ja joustavia malleja yhdessä tekemiseen. Hankkeissa ja eri koulutusaloilla toimivat työntekijät yhdistävät voimansa niin, että lopputuloksesta hyötyvät sekä opiskelijat että yritysasiakkaat.

Konkreettinen esimerkki kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta sai alkunsa syksyllä 2018. Edelläkävijyyttä ja Eväitä työurien pidentämiseen, EVE-hankkeen järjestämä HRq-asiantuntijavalmennus, herätti kokkolalaisen Canoraman toimitusjohtajan Martin Brandtin mielenkiinnon, ja hän päätti osallistua koulutukseen.

Luennoitsijoina toimivat sekä ulkopuoliset asiantuntijat että ammattiopiston liiketalouden kouluttajat. Pian Brandt ymmärsi, että henkilöstöhallinto on niin kokonaisvaltainen paketti, että hän ei enää pystyisi sitä oman toiminnan ohella hoitamaan – oli siis rekrytoitava joku siihen tehtävään. Kuinka ollakaan, erääseen koulutuspäivään osallistui Ohjuri-hankkeen kautta yksilöllistä opintopolkuaan kulkenut Terhi Nygård. Nygårdilla oli taustalla hallintotieteiden opinnot ja päällä työnhaku. Opintojen ohessa järjestetyn, viisitoista minuuttia kestäneen, haastattelun jälkeen oli Brandtilla uusi harjoittelija ja Nygårdilla työssäoppimispaikka, joka lopulta johti työllistymiseen.

Edellä nostetussa esimerkissä työnantaja ei lähtenyt koulutukseen rekrytointimielessä, mutta koulutus avasi toimitusjohtajan silmät ymmärtämään, kuinka tärkeä toimiva henkilöstöhallinto on nopeasti kasvavassa yrityksessä. Jälkikäteen Brandt totesi, että HR-asiantuntija olisi pitänyt palkata jo aikoja sitten, mutta vasta koulutus herätti huomaamaan asian todellisen tärkeyden. Terhi Nygårdin innokkuus oppimaan ja Martin Brandtin työvoimatarve löysivät toisensa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston EVE- ja Ohjuri-hankkeiden järjestämien koulutuspäivien aikana.

Terhi Nygård ja Martin Brandt. Kuva Eeva Huotari.
 
EVE-hankkeen tavoitteena on tarjota pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista yhteistyötä yritysten ja organisaatioiden toiminnan kehittämiseksi – ja mikä sen parempaa, jos yrityksen HR-toiminnan kehittäminen johtaa vieläpä aktiivisen ja innokkaan opiskelijan työllistymiseen.


Iiris Niemonen



Kirjoittaja Iiris Niemonen, projektipäällikkö Kpedu Edelläkävijyyttä ja Eväitä työurien pidentämiseen -hanke - EVE Lisätietoja: EVE-hankkeen kotisivuilta: https://bit.ly/2VPpUuH