tiistai 19. toukokuuta 2015

Ensiaskeleet projektipäällikkönäEnsimmäistä blogia kirjoittaessani päällimmäisenä mielessä on mennyt kaksi kuukautta projektipäällikön tehtävissä. Projektin toiminta oli käynnistynyt jo syyskuun alusta 2014, mutta minun aloittaessani arkipäiväiset asiat tuli saattaa vauhdissa kuntoon. On uskomaton määrä pieniä käytännön asioita, joita projektin toimintaan liittyy. 

Koordinaatiohankkeeni ohjausryhmässä on jäseninä merkittävä joukko työelämän kehittämisen asiantuntijoita. Sain heiltä hyvän perehdytyksen ja ohjauksen siitä, mihin koordinaatiohanketta työelämä 2020 tavoitteissa lähdetään suuntaamaan. Aloin heti valmistella seuraavaa ESR- hankehakua, mikä käynnistetään 1.6.2015 alkaen. Tulevaan hankehakuun järjestämme ideapajat 26.5.2015 Helsingissä sekä 2.6.2015 Oulussa. Odotukset tulevista hanketoteuttajista ovat korkealla.  Hankehaku tullaan kohdistamaan mikro- ja pk-yritysten työelämän kehittämiseen ja erityisesti niihin yrityksiin, jotka eivät kehittämismahdollisuuksista vielä tiedä. Tavoitteena on auttaa näitä yrityksiä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin samanaikaisessa kehittämisessä.

Tuottavuus ja tuloksellisuus yhdessä työhyvinvoinnin parantumisen kanssa ovat lopputuloksia silloin, kun organisaatio- ja yksilötasolla kyetään tekemään kehittämistoimintaa kokonaisvaltaisesti. Haluan korostaa osaamisen merkitystä kaikilla organisaatioiden tasoilla, koska sen turvin matkataan tulevaisuuteen. Se on kivijalka, mistä kansallisesti, työorganisaatioissa ja yksilöinä ponnistamme kohti tulevaisuuden työpaikkoja. Muutokset vaativat meiltä monenlaista ja uudistuvaa osaamista.

Odotan, että voisimme työelämän kehittäjinä säilyttää yhteisen suunnan siinä, mitä työelämän kehittämisstrategiassa on määritelty työpaikkojen kehittämiselle. Pidän tärkeänä sitä, että kehittämistoimissa on alusta lähtien näkökulmana työpaikkojen kokonaisvaltainen kehittäminen. Hanketoimijoiden ja hankehakijoiden on hyvä huomioida jo meneillään olevan kehittämistoiminnan yhteistyömahdollisuudet sekä vahvistaa verkostoyhteistyötä entisestään.  Yhteistyö vaatii nykyisissä haasteissa lisää rohkeutta tehdä asiat uudella tavalla sekä kykyä pilotoida ja kokeilla uudenlaisia toimintatapoja.  Odotan kaikilta työelämän kehittämistoimijoilta aktiivista yhteistyötä koordinaatiohankkeeni kanssa. Yhteistyössä voimme rakentaa ja luoda tuottavaa ja tuloksellista työelämää.

Minna Issakainen
projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti